Over ons

Over ons

De interieurvormgever: Niels Franken

Aangenaam, ik ben Niels Franken interieurvormgever van NFinterieur. Van kleins af aan heb ik een passie voor alles wat met tekeningen te maken heeft, die passie groeide later uit naar de voorliefde voor ruimtes en dus interieur.

Gedreven door deze passie heb ik eerst de opleiding ‘Projectleider Interieur, Exterieur’ (PIE) op het Sint Lucas in Boxtel (MBO) gevolgd. Deze opleiding heb ik in 2012 afgerond. Hierna was ik nog niet uitgeleerd en heb ik aan het Thomas More in Mechelen mijn Bachelor Interieurvormgeving (HBO) in 2015 behaald. In deze periode heb ik in totaal ruim een jaar stagegelopen bij een interieurarchitectenbureau in Soest, hier heb ik alle facetten van het beroep interieurvormgever kunnen toepassen.

Na het afronden van deze opleiding ben ik werkervaring op gaan doen. Ik ben begonnen als werkvoorbereider, zodat ik precies weet hoe ik uw wensen kan vertalen in een werktekening voor een uitvoerende partij. Daarna ben ik als projectmanager aan de slag gegaan, deze stap heb ik bewust genomen. Deze ervaring zorgt ervoor dat uw project in goede banen geleid kan worden, naar uw kwaliteitsstandaarden.

Onze Diensten

Vormgeving & interieurontwerp

Maatwerk (Wand) Meubilair

Tuinontwerp

Overige vormgeving

NF Interieur inspiratieboek

Wil je meer weten over NF interieur?

Download hier het volledige inspiratieboek en lees meer over: 

  •  Alle verschillende diensten die NF interieur levert
  • Onze unieke werkwijze die zorgt voor spraakmakende concepten
  • De passie van NF interieur voor interieurvormgeving
  • Karakteristieke projecten die door NF interieur zijn gerealiseerd, inclusief sfeerbeelden
NF Interieur inspiratieboek

Werkwijze

Heeft u behoefte aan een nieuw interieur of wilt u die droom van het verbouwen of nieuwbouw eindelijk vorm gaan geven? Neem dan vrijblijvend contact op met NFinterieur voor een afspraak, in dit gesprek zullen we nader met elkaar kennis maken en uw wensen bespreken. Aan de hand van uw wensen maak ik een programma van eisen, en wordt er duidelijk gemaakt wat de verwachtingen zijn. Op basis van deze informatie zal ik een offerte voor u opmaken.

Door middel van een 5 stappenplan gaan wij door uw project heen. U kunt bij het kennismakingsgesprek aangeven welke stappen u wil dat NFinterieur voor u doorloopt. Zo kunnen wij samen een mooi project realiseren volledig naar uw wensen. NFinterieur wil graag dat u als klant tevreden kan terugkijken op het gehele traject.

Stap 1: Voorontwerp

Bij deze stap maakt NFinterieur een eerste voorstel van uw interieur. Hierbij maak ik gebruik van een plattegrond van de ruimte. Deze plattegrond meet ik zelf in óf als er al bestaande tekeningen van het interieur beschikbaar zijn, ga ik uit van deze.

Dit voorstel zal bestaan uit een plattegrond met indeling, sfeerbeelden en schetsen ter verduidelijking. Bij de presentatie van dit voorontwerp kunt u feedback geven, zodat ik deze weer kan verwerken tot een definitief ontwerp.

Stap 2: definitief ontwerp

Bij deze stap ga ik het ontwerp van uw interieur definitief maken. Door de indeling definitief te maken en hier ook afmetingen aan te geven kan ik u een beter beeld geven van wat het eindresultaat zal zijn. Dit doet NFinterieur ook door het vertonen aan u van 3D-beelden van de ruimte en eventueel een filmpje door de ruimte heen. Ook zal NFinterieur de gekozen materialen en kleuren tonen.

Stap 3: bouw bestek

Bij deze stap ga ik uw interieur technisch uitwerken. Dit doe ik door uitvoeringtekeningen te maken. Tekeningen die veel details bevatten om een uitvoerende partij heldere informatie te geven. Deze tekeningen worden zorgvuldig met u doorgesproken, voordat er opdrachten worden gerealiseerd.

Stap 4: projectvoorbereiding

Bij deze stap is het belangrijk dat wij alle voorgaande stappen goed hebben afgestemd. Bij deze stap gaat NFinterieur namens u offertes aanvragen bij uitvoerende partijen. Door mijn kennis kan ik gericht een offerte aanvragen en deze filteren voor u. Hierdoor ziet u maar een paar offertes en krijgt u volledig advies van NFinterieur. Door een goed netwerk zorgt NFinterieur dat u nooit te veel betaald en een goede kwaliteit krijgt.

NFinterieur zal dan ook na elk project vragen om een evaluatie.

Stap 5 projectbegeleiding

Bij deze stap neemt NFinterieur een hoop zorgen voor u uit handen. Indien wenselijk zal NFinterieur uw project begeleiden, om ervoor te zorgen dat de door u uitgesproken wensen en kwaliteitseisen worden nageleefd. Ook zal NFinterieur dan het aanspreekpunt zijn voor u op de bouw en kunt u met een gerust hart gaan dromen over uw nieuwe interieur.

Projecten

Hieronder ziet u meerdere succesvolle projecten van NF Interieur. 

geïnspireerd geraakt?

Neem dan nu contact op!